The popular Czech website Restu.cz has presented the results of the “Restaurant of the Year” annual national poll (Restaurace roku).

Čestr has been named the best restaurant of the Czech Republic in 2016. It’s part of the Ambiente chain. They also claimed another prestigious prize, with chef Pavel Straka, coming top in the “Chef of the Year” category.

Top 10 in Prague:

  • Brasileiro – Slovanský dům
  • Café Buddha
  • Café Savoy
  • Dish
  • Etnosvět
  • George Prime Steak
  • La Finestra in Cucina
  • Lehká Hlava
  • Meat & Greet burgerhouse
  • Vítěz – Ambiente – Čestr

Individual categories: 

  • Babiččina zahrada (Průhonice)
  • Bílý Mlýn (Liberec)
  • Etnosvět (Prague)
  • PAVILLON (Brno)
  • Středověká krčma Dětenice
  • Meat & Greet burgerhouse (Prague)
  • Etnosvět (Prague)

Regional categories: 

  • Bistro Magdalene (České Budějovice)
  • U starýho Billa (Brno)
  • Medité (Mariánské Lázně)
  • Středověká krčma Dětenice
  • Bílý Mlýn (Liberec)
  • Restaurant Zámek Zábřeh (Ostrava)
  • U Labutě (Přerov)
  • Cartellone (Pardubice)
  • Hospůdka U Štěpána (Sušice)
  • Babiččina zahrada (Průhonice)
  • El Toro Most (Most)
  • Buena Vista Restaurant (Jihlava)
  • U Johana (Zlín)